onsdag 11 februari 2009

ETT DRÖMLÄGER


I veckan bjöd vi in till en workshop med frågorna:
Hur skulle ditt drömläger se ut?
Vad drömde/drömmer du om som 15- och 17-åring? Hur skulle du kunna bidra till lägret/föreningen/rörelsen? Vad borde vi heta?
Ett 20-tal människor, allt från psykologstuderande, gymnasielärare, en fotograf och en antifilosof till tonåringar, potentiella lägerledare, en förbundsrepresentant, journalister och Kaospiloter bidrog med värdefulla tankar till diskussionen på sin lediga tid. Tack alla! Vi återkommer.

Här ett litet smakprov på vad som sades under och efter workshopen den 9 februari:

"Mycket bra och efterlängtat initiativ!"

"Jag tror att det är väldigt nödvändigt med ett sådant här läger, ett alternativ till den kristna konfirmationen där unga får möjlighet att diskutera sig själva, livet och annat de tänker på utan en religiös grund. Jag berömmer det här initiativet och skulle gärna vara med i fortsättningen."

"Jag hjälper gärna till att organisera, styra upp och planera läger, eller föreningens verksamhet och spridning."

"Låter roligt med öppenheten och kreativiteten, att låta ramarna vara öppna för att ungdomarna ska få vara delaktiga. Glöm inte förortskidsen! Handikappvänligt? Vore roligt att få följa med som vuxenledare en vecka!"

"Tips: ta reda på vad ungdomarna tycker genom att fråga. Jag skulle gärna gå på ett sådant läger och när jag blir äldre kan jag även tänka mig att vara ledare."

"För att kunna finna strategier kring hur man ska närma sig deltagarna, för att man ska kunna fantisera eller drömma om eventuella aktiviteter under lägren så måste vi veta mer om den målgrupp, eller om de målgrupper som projektet har som avsikt att arbeta med." (Lost kids, Emo kids eller humanistiska kids etc)

"Det här var skoj! Jag kan hjälpa till med workshops, föreläsningar och upplevelser antingen för ledare eller för ungdomar. Det vore kul att jobba med religiösa frågor ur ett psykologiskt perspektiv - gruppfenomen, kommunikation, KBT, förebygga ohälsa etc etc."

"Tack för inspirationen, jag visste inte att det existerade sådana här forum. Jag har alltid velat åka på kollo, men nu har jag inte längre åldern inne. det skulle vara väldigt kul att vara ungdomsledare för ett så kreativt läger! Som ni beskriver det tror jag att det kan bli hur givande som helst. Jag vill börja nu!"

"Skapa subgrupper på högstadie- och gymnasieskolor där frågor om livet diskuteras och hjälp elever att starta upp dessa.
Ta fram workshop-material att sprida till pedagoger, elevvårdsteam för användning i undervisningen, exempelvis former för att diskutera etik, moral och självkänsla med mera."

"Kul och inspirerande möte, vill ni ha tips eller stöd hör gärna av er".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar