onsdag 19 augusti 2009

Tal av deltagare Jakob Greek

Jakob Greek var deltagare på Protus andra läger. Här är hans tacktal från avslutningsmiddagen. Tack Jakob!"Det finns inget ord för hur kul jag haft här på lägret.

Att folk vill höra vad jag tycker, ger respons på mina åsikter och lyssnar på min återrespons. Att folk kommer fram till mig när jag är nedstämd, och att jag mår bättre efter att de försökt muntra upp mig. Att folk låter glada när de kallar mig för sin vän och att de skiner upp när jag säger att jag vill kunna kalla dem för min vän och tillbringa mer tid med dem. Allt det här, det är saker som jag egentligen inte är van vid.

Tyvärr kan jag inte säga att jag fått så många nya filosofiska tankar här. På grund av mitt enorma överskott på fritid har jag redan hunnit filosofera ganska mycket i mitt liv. Men visst, några nya saker har jag fått tänka på. Till exempel det där med det drunknande barnet och världens fattigdom, det hade jag aldrig tänkt på förrut.

Men sedan har jag lärt mig en grej här som ni förmodligen inte menade att jag skulle lära mig. Det är hur bra ett liv egentligen kan vara och, i jämförelse, hur dåligt mitt liv var innan det här lägret.

Här på lägret har det diskuterats mycket om man skulle föredra att leva ett bra liv i ovisshet om att man kan få ett bättre liv eller om man skulle leva i verkligheten hur dålig den än skulle vara.

Men ni har faktiskt visat mig en väldigt bra verklighet, ni har visat mig att man kan ha ett bra liv.

Jag tycker inte ni ska gå omkring och tänka "nej, nu insåg han att han haft ett dåligt liv" utan ni ska verkligen tänka att ni har gett mig ett smakprov på hur ett bra liv verkligen kan vara. Tack!"

/ Jakob Greek

1 kommentar:

  1. Haha, undrade just när ni skulle lägga ut det =)

    // Jakob

    SvaraRadera