måndag 20 juli 2009

Lägerbetraktelse!

Insider-info, från en protuskär deltagare!

Jag var på Protus första läger- Någonsin! Det var ett par veckor sedan nu och jag sitter och bläddrar igenom ett hundratal bilder. Jag ler när jag ser varenda en. Jag minns gemenskapen, värmen, skratten. Diskussionerna, de roliga och vilda båtturerna, bastun på kvällen, marshmallow-grillningen och den bästa maten ever. Efter de tio dagarna på lägret kände jag mig renad både i kropp och själ. Jag minns frågorna jag gick och bar på innan lägret. En helt vanlig, glad tjej som så som alla andra tonåringar kände en liten vilsenhet över storheten som livet har att erbjuda efter studenten. Jag längtade efter att träffa nya människor och upptäcka vem jag var, helt på egen hand utan föräldrar, gamla vänner eller invanda rutiner i vardagen. Vem är jag om jag har möjligheten att utvecklas och välja själv, i lugn och ro- bland människor som lyssnar på vad jag har att säga samtidigt som jag har en möjlighet att ge något av mig själv till någon annan.. Och ha rikitigt kul under tiden och få göra de där härliga sommargrejerna i gemenskap bland andra i min egna ålder. Vi åkte båt, bastade och badade, lapade sol, åt gott och sprang omkring barfota på sommargrönt gräs.. Allt det fick jag uppleva under tio dagar och jag fick med mig goda vänner att minnas tillbaka med och skapa nya minnen tillsammans med. Det känns också som att jag kom hem som precis samma Natalie, fast ännu lite gladare, modigare och starkare.

Protus har nu alltså kommit igång-for real. Organisationen är ny men jag har inga tvivel på att detta kommer att bli stort. Det kändes så tydligt att allt kring organisationen, från människorna och aktiviteterna till planeringen och boendet var ordnat med kärlek och ett starkt genuint intresse för att skapa ett riktigt fint läger för ungdomar. Om denna värmen och ärligheten stannar kvar inom Protus, kommer lägren fortsätta att ge underbara upplevelser till alla som vill hänga på! Det vet jag sant o visst :)

Detta var en upplevelse som stannade kvar hos mig och minnena är levande och varma. Jag kommer att vara ungdomsledare nästa år-för att få chansen att få uppleva detta igen. Protus ordnar inte bara vanliga läger- Jag tycker att de ordnar fantastiska upplevelser!

:) Natalie Minnevik, 18 år. Den 15 juli 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar