torsdag 4 augusti 2011

Lägren 2011 - en rapport


Om ett par dagar är det fjärde av 2011 års fem läger slut. Redan kan vi glädja oss åt många fina dagar och upplevelser ute på vår lägerö Ekskäret: för deltagare, ledare och besökande föräldrar och syskon.

Varje dag på ett protusläger har ett särskilt tema och till skillnad mot föregående år har alla läger följt samma schema. Första dagen på lägrets har ägnats åt Naturen, och de följande dagarna den första veckan har handlat om Människan, Medvetandet, Livet och Kärlek/Relationer. Framme vid lördagen har det varit öppet hus för besökande föräldrar och anhöriga. På söndagen har man fortsatt med Samhället, följt under resterande dagar av Etik/Moral, Framtiden och inte minst Vad gör livet värt att leva?.

En av dagarna under andra veckan har varit fri aktivitetsdag och då (om inte tidigare) har man kunnat pröva på fartfylld badrings- eller vattenskidåkning, filosofilund eller konstnärliga uttrycksmedel såsom bild och musik. Nytt för i år har varit naturupplevelserna segling och snorkling.

Både ledare och deltagare berättar för oss på land om minnesvärda upplevelser från både nyskapade och gamla beprövade övningar och lekar. Redan har vi i våra uppföljningsenkäter kunnat läsa om deltagares medhavda känslor, nya tankar och insikter som i många fall bidragit mer eller mindre till en bättre bild av världen och sig själva, och gjort dem mer optimistiska om sin egen framtid. En ordentlig sammanställning kommer under hösten att publiceras på vår webbplats.

Nu hoppas vi att solen, vinden och regnmolnen har laddat upp med samma fina blandning inför det sista lägret för i år! Och redan längtar vi till nästa års läger, att få göra dem ännu bättre. Du kan på vår webb redan intresseanmäla dig, både som deltagare och och ledare 2012.

Hälsningar
Claes Nordén

Ovan och till vänster: några bilder från årets läger av protusledaren Maja Lavett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar